Luksuzni SUV
20

Rolls-Royce Cullinan ponovo u Mansoryjevom ruhu

D. B.
Kontroverzni tuner Mansory se prvi put "dočepao" Rolls-Royce Cullinana prije godinu dana kada je predstavio "upitan" paket za najluksuzniji svjetski SUV, a sada se vraća s novom idejom.

Ovog puta je Cullinan odjeven u britansko ruho, lakiran je u British Racing zelenu boju i opremljen širokim body kitom, a dobio je i četiri završetka izduvnih cijevi i masivan stražnji spojler, kao i lažne ventilacijske otvore na stražnjem stubu. Naprijed je osvijetljena rešetka hladnjaka vjerovatno inspirsana onom koju ima najnovija generacija modela Ghost. Dodatna LED dnevna svjetla su na dnu novo prednjeg branika.

Unutrašnjost je presvučena kožom, a drugi materijal koji dominira jeste drvo vidljivo na armaturnoj ploči, prednjoj i stražnjoj centralnoj konzoli, vratima i slično.

Mansory je poradio i na Cullinanovom masivnom 6,75-litarskom twin-turbo V12 motoru koji razvija 700 KS i 950 Nm obrtnog momenta. Za ubrzanje od 0 do 100 km/h potrebno je pet sekundi, a maksimalna brzina iznosi 280 km/h.

Kao što to obično bude s Mansoryjevim projektima, nekima će se svidjeti, dok će drugi poželjeti da ga što prije zaborave.

Vezani članci