Košta 195.000 dolara
6

Prodaje se modificirani Ford-150 koji je pripadao Kenu Blocku

D. B.
Automobilski svijet još uvijek žali zbog gubitka vizionara čija je strast za oktanskim avanturama ostavila neizbrisiv trag, a to je legendarni reli vozač Ken Block. Entuzijasti sada imaju priliku da kupe vozilo koje je pripadalo upravo njemu.

Block je ostao upamćen po svom neustrašivom pristupu motosportu te viralnom Gymkhana serijalu u kojem je demonstrirao svoje nevjerovatne vozačke vještine i afinitet za izradu unikatnih vozila. Među njegovim najpoznatijim kreacijama je Ford F-150 RaptorTRAX iz 2009. godine koji se pojavio u nekoliko različitih klipova na videoservisu YouTube.

Kompanija SVC Offroad je imala glavnu ulogu u stvaranju identiteta ovog RaptorTRAX-a. Unutrašnjost je znatno izmjenjena uključujući modifikacije zaštitnog kaveza u svrhu dodatnog prostora za glavu, dok je stražnji dio pickupa također dizajniran da bude sigurniji u slučaju prevrtanja. Tu su dva Recaro Sportster sjedišta presvučena kožom i antilopom, a vozilo je opremljeno i roštiljem koji se može koristiti za improvizovane zabave. Ozvučenje je otporno na vodu, dok je na raspolaganju i Warn vitlo.

Karoserija RaptorTRAX-a privlači veliku pažnju zahvaljujući Monster Energy livreji ukrašenoj Hoonigan logotipima, naljepnicama lobanje, a umjesto točkova pickup koristi gusjenice. Specijalni blatobrani od fiberglasa i branici kompanija Glassworks Unlimited upotpunjuju agresivni izgled.

Što se tiče gusjenica, to je set Mattracks 105M1-A1 gusjenica koje mogu savladati različite terene, od blata i šljunka do strijena i snijega. King amortizeri, donja i gornja SVC ramena, SVC duge šipke i zaštita podvozja osiguravaju optimalne performanse. Vozilo pokreće 6,2-litarski V8 motor s kompresorom, koji je ubačen umjesto atmosferskog 5,4-litarskog V8 motora.

LBI Limited prodaje ovaj pickup po cijeni od 195.000 dolara. Ista kompanija je dosad prodala niz drugih Blockovih vozila uključujući Ford Fiestu GYM3 iz 2011. godine, Hoonitruck i Blockov lični Ford RS200 iz 1986. godine.