Tuning
12

Prior Design pripremio agresivniji body kit za McLaren 570S

Klix.ba
Njemački tuner Prior Design sada nudi agresivniji Aero PD1 body kit vlasnicima McLarena 570S, koji čini ovaj superautomobil agresivnijim.

Komponente su inspirisane McLarenovim 570S Sprint trkaćim automobilom, a kao primjer se mogu navesti produženi prednji spliteri s narandžastim detaljima na vrhu. Redizajnirani blatobrani imaju nove ventilacijske otvore, a primijetan je i scoop na krovu te se čini da je on tu više zbog estetike, nego zbog poboljšanja performansi. Tu su i veći pragovi s vertikalnim perajem odmah iznad prednjih točkova.

Na stražnjem dijelu je fiksirani spojler, a novi stražnji branici imaju otvore iza točkova. Poboljšani difuzor izgleda nešto agresivnije od standardnog.

Prior Design je spremio i masivne naplatke, čiji krakovi izgledaju poput kliješta. Novi izduvni sistem je zaslužan za fantastičan zvuk.

Automobil i dalje pokreće 3,8-litarski V8 biturbo motor, koji razvija 562 KS i 601 Nm obrtnog momenta. Za ubrzanje od 0 do 100 km/h je potrebno 2,9 sekundi, dok maksimalna brzina iznosi 328 km/h.

Oni koji žele vidjeti 570S kabriolet, morat će sačekati nekoliko mjeseci. Taj model bi trebao imati tvrdi sklopivi krov.