Tuning
2

Prior Design nudi više "konja" za Ferrari 458 Italia

Klix.ba
Njemačka tuning kompanija Prior Design ponudila je paket poboljšanja i dodatne konjske snage za Ferrarijev model 458 Italia koji se, iako je pri kraju produkcije, još uvijek smatra jednim od najboljih supersportskih automobila današnjice.

U Prior Designu su za automobil pripremili nove karoserijske komponente koje uključuju drugačiji prednji i zadnji odbojnik, novi prednji poklopac, usmjerivače zraka na prednjim blatobranima, redizajnirane obloge pragova i optimiziran zadnji difuzor zraka. Tu je sada i spojler na poklopcu motora uz koji se pri većim brzinama dodatno pospješuje sila prijanjanja na zadnju osovinu.

Ako kupac nema posebnih želja, Prior Design je za 458 Italia pripremio svoj set ojačanih aluminijskih felgi PD3 prečnika 21 inč naprijed i 22 inča nazad. Pored sopstvenih felgi Prior Design će kupcima ponuditi i neke od felgi koje proizvode renomirane kompanije kao što su BBS, ADV.1, HRE i Vossen.

Optimiziranjem centralne upravljačke jedinice i instaliranjem ručno napravljenog izduvnog sistema, čije je iscrpno testiranje obavljeno na stazi Nürburgring Nordschleife, Ferrarijev 4,5-litarski V8 motor dobio je dodatnih 45 KS, pa njegova najveća snaga sada iznosi 615 KS. U Prior Designu nisu objavili precizne podatke o performansama.