{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


PP-Performance dobio 720 KS iz E63 AMG

9.2.2015. u 15:35
17
20
PP-Performance dobio 720 KS iz E63 AMG
17
Tunerska kuća PP-Performance u saradnji sa fostla.de kompanijom koja je specijalizovana za aplikaciju posebnih folija na vozila predstavila je značajno prerađeni Mercedes-Benz E63 AMG.
PP-Performance je odabrao aktuelnu generaciju E-Klase prije posljednjeg redizajna, te su se prije svega posvetili promjenama na moćnom V8 motoru zapremine 5,5 litara.

Iz fabike je uz dodatni "Performance Package" ovaj motor dolazio sa 570 KS, dok je PP-Performance razvio Stage 2 tuning program koji uključuje promjenu turbopunjača, protočnije izduvne cijevi kod turbopunjača kao i kompletan protočni izduvni sistem. Naravno, bilo je neophodno izvršiti reprogramiranje centralnog upravljačkog računara, a na kraju su montirani i protočniji zračni filteri te je ukinuta elektronska blokada maksimalne brzine.

Nakon ovih radova koji koštaju 6.299 eura E63 AMG proizvodi impresivnih 720 KS i čak 1.000 Nm okretnog momenta.

Specijalisti za folije pobrinuli su se da ova E-klasa izgleda posebno, pa su je omotali u posebnu crvenu foliju koja je posebno istakla obrise karoserije, a poseban detalj čine i veliki 20-inčni naplaci te daetlji poput maske koji su omotani u crnu foliju.

Ovaj kompletan tretman performansi i estetike PP-Performance naplaćuje 19.500 eura.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: