Projekt iz Poljske
25

Power Division nudi Audi RS7 koji ubrzava bolje od Veyrona

E. L.
U poljskoj tuning kompaniji Power Division u kojoj se bave doradama na Audijevim RS modelima pripremili su RS7 koji pokreće čak 1.058 konjskih snaga.

Aktuelni Audi RS7 Sportback poslužio je kao osnovica za jedan od posljednjih ekstremnih projekata poljske tuning kompanije Power Division sa sjedištem u gradu Katowice, a "Stage 3+“ u ovom slučaju znači da Audijev temeljito dorađen 4-litarski V8 biturbo motor umjesto standardnih 630 KS i 850 Nm raspolaže sa 1.058 KS i 1.197 Nm najvećeg obrtnog momenta.

Spomenute brojke dovoljne su da RS7 iz mjesta do "stotke“ stigne za 2,4 sekunde (sekundu brže od standardnog), a u Power Division posebno ističu da ima bolje ubrzanje i međuubrzanje (od 100 do 200 km/h) čak i od Bugattijevog supersportskog modela Veyron. Podataka o najvećoj brzini nema, ali se nezvanično spominje više od 320 km/h.

Decentne karbonske karoserijske komponente Poljaci su "posudili“ iz kompanije Maxton Design u kojoj već godinama kreiraju „odijela“ za automobile iz Volkswagenovog koncerna, a boja folije na karoseriji odlično se uklopila sa tamnim 22-inčnim aluminijskim felgama Turismo SF-1 iza kojih se mogu vidjeti efikasne karbonsko-keramičke kočnice.

U Katowicama imaju odličnih rješenja i za ostale Audijeve RS modele, a loša vijest za vlasnike Audija RSQ8 i Lamborghini Urusa (koji pokreće modificiran Audijev V8 motor) je da Power Division "Stage 3+“ nudi isključivo za modele RS7 Sportback i RS6.

Vezani članci