Tuning
29

Posaidon GT RS 700: Snaga i ljepota

Klix.ba
Njemačka tuning kompanija Posaidon predstavila je svoju novu kreaciju zasnovanu na automobilu Mercedes-AMG GT S koju krasi pojačan motor i besprijekoran izgled.

Posaidon GT RS 700 pokreće 4-litarski V8 biturbo motor (M178) koji u ovom slučaju razvija 700 konjskih snaga i nudi (elektronski ograničenih) 750 Nm najvećeg obrtnog momenta, što je 190 konjskih snaga i 100 Nm obrtnog momenta više od serijske verzije. Prijenos snage na zadnju osovinu obavlja se preko 7-stepenog automatskog mjenjača sa dva kvačila (SPEEDSHIFT DCT).

U Posaidonu su dodatne konjske snage "pronašli" korištenjem kapacitetnijih turbo-punjača, većeg međuhladnjaka zraka i drugačijeg izduvnog sistema. Nisu zaboravili ni reprogramiranje centralne upravljačke jedinice.

Jedan od nesumnjivo najljepših sportskih automobila današnjice s dodatnim potencijalom sada od 0 do 100 km/h stiže nakon 3,2 sekunde, a njegova maksimalna brzina iznosi 349 km/h. Onda je sasvim razumljivo da u Posaidonu kupcima ovog automobila nude najmoderniji antiradarski sistem koji je instaliran u tvornički COMAND Online multimedijalni sistem.