Karavan sportskog izgleda
2

Peppa Pig je inspiracija za modificirani Ford Mondeo

D. B.
Automobili inspirisani crtanim filmovima uglavnom izgledaju manje ozbiljno u odnosu na Ford Mondeo iz Ukrajine, koji kombinuje niz vizuelnih modifikacija s Peppa Pig oznakama i roze folijom inspirisanom poznatim likom.

"Peppa Project" je život započeo kao standardni sivi primjerak pete generacije modela Mondeo u karavanskoj izvedbi, a vlasnik ga je 2022. godine odlučio presvući roze folijom kompanije Inozetek. Fanovi animiranog junaka Peppa Pig, djeca i njihovi roditelji, uočit će da su Fordovi logotipi zamijenjeni logotipima popularnog lika.

Automobil je dobio ultra agresivni body kit kompanije SS Tuning, uključujući dodatke za branike, proširenja blatobrana, lažne ventilacijske otvore, difuzor i stražnji spojler, Mondeo zahvaljujući ovim komponentama izgleda dovoljno sportski da opravda ST oznaku na rešetki hladnjaka, iako Ford Performance nikad nije proizveo snažnu verziju baziranu na ovoj generaciji.

Vlasnik je uklonio sve hromirane dijelove te je dodao neke od redizajniranog Mondea ST-Line uključujući prednji branik, saćastu rešetku i svjetla.

Mondeo je dobio novi set 20-inčnih TEC Speedwheels GT8 felgi sa Toyo Tires Proxes gumama, kao i distancere te KW ovjes. Da li je bilo poboljšanja performansi motora, zasad nije poznato. Inače, najsnažniji fabrički motor za Mondeo je bio 2,0-litarski Ecoboost sa 237 KS.