Osvježenje za kabriolet
4

Ovako izgleda Rolls-Royce Dawn nakon tretmana u Mansoryju

D. B.
Mansory se ponovo "dočepao" Rolls-Royceovog modela Dawn nakon što je predstavio Silver Bullet Edition 2021. godine, a ovog puta se odlučio za "čisti" preobražaj koji ga vizuelno ističe.

Nazvan Pulse Edition, modifikovani Rolls-Royce Dawn je urađen po uzoru na Silver Bullet ne računajući pragove, ali je karoserija u potpunosti lakirana u bijelu boju. Tu je i mali spojler na rubu poklopca prtljažnika, a automobil je dobio i sportski difuzor u bijeloj boji. Ista nijansa je odabrana za 22-inčni set V.6 felgi.

Kako bi se automobil isticao, tuner je koristio narandžaste detalje koji uključuju krov, dio rešetke hladnjaka, farove i figuricu Spirit of Ectasy. Mansory nije naveo detalje o korištenim materijalima, ali je realno očekivati karbonska vlakna.

Narandžasto - bijela tema se nastavlja i u unutrašnjosti uključujući sjedišta, upravljač i slično.

Mansory je ugradio novorazvijeni sportski ovjes te sportski izduvni sistem visokih performansi s četiri bijela završetka izduvnih cijevi. Podaci o performansama nisu objavljeni, ali je tuner dokazao sa Silver Bullet Editionom da može snagu povećati na 730 KS i 1.000 Nm obrtnog momenta samo jednostavnim remapiranjem ECU jedinice.

Rolls-Royce završava proizvodnju modela Wraith i Dawn ove godine, knjige narudžbi su već zatvorene prošle godine, tako da je Mansory Pulse Edition namijenjen aktuelnim vlasnicima Dawna koji žele nešto svježe.

Vezani članci