Dobio više snage
2

Ovako izgleda Ferrari F8 Tributo Spider nakon Mansoryjevog tretmana

D. B.
Prošle godine je Mansory poradio na Ferrariju F8 Tributo i predstavio svoju verziju nazvanu F8XX koja je imala drugačiji izgled i više snage, a sada je ovaj poznati tuner pokazao novi F8XX koji je baziran na modelu F8 Tributo Spider.

Za razliku od F8XX coupea u Catania zelenoj boji, F8XX Tributo Spider je lakiran u Mansoryjevu verziju British Racing zelene boje sa satenskom završnom obradom. Također, zlatne linije prisutne na coupeu zamijenjene su žutim. masivna F8XX oznaka je i dalje na vratima, a tu su također 21 i 22-inčne YT.5 felge.

Pored toga, svi dodatni dijelovi postavljeni na coupe nalaze se i na modelu F8XX Spider, uključujući "značajnu dozu" karbona za prednji spliter, stražnje difuzore, pragove i dva odvojena krila u obliku slova L.

Mansory je poradio i na unutrašnjosti koja bojom odgovara eksterijeru, a to znači da su sjedišta, upravljač, armaturna ploča i pojasevi urađeni u kombinaciji British Racing zelene boje i žutih linija.

Tuner je također unaprijedio i performanse, unaprijedio je turbopunjače i ugradio downpipe visokih performansi, tako da sada Ferrarijev 3,9-litarski twin-turbo V8 motor umjesto 720 KS i 770 Nm obrtnog momenta razvija 880 KS i 980 Nm obrtnog momenta.

Cijena koju Mansory traži za svoj posao nije javno objavljena.