Širi i agresivniji
35

Ovako izgleda Abarth 595 nakon tretmana u Liberty Walku

D. B.
Japanski tuner Liberty Walk specijalizovan je za izradu širokih body kit paketa, a među najnovijim proizvodima je nešto zaista posebno.

Riječ je o novom body kitu namijenjenom modelu Abarth 595. koji nakon značajnog preobražaja izgleda kao da je "izašao" iz igre "Need for Speed".

Body kit je dao potpuno novi izgled automobilu, a čini ga novi prednji branik koji je širi od standardnog te koji ima spliter na dnu, krilca u uglovima, kao i veće usisnike zraka. Mišićaviji blatobrani daju "nosu" automobila izgled inspirisan motosportom.

Zahvaljujući novoj haubi, prednja svjetla automobila izgledaju slično kao ona na modelu Fiat 500e jer djelomično prekriva njihovu gornju ivicu. Rezultat je "lice" koje kao da pravi grimasu.

Širi blatobrani daju mišićaviji izgled automobilu u odnosu na standardni 595, a tu su i novi pragovi koji to naglašavaju.

Nazad je stražnje krilo postavljeno na krov, a zasad nije poznato da li ima funkcionalan dizajn za stvaranje downforcea ili je samo riječ o estetici. Isto važi i za difuzor, koji definitivno čini automobil agresivnijim.

Liberty Walk prodaje body kit kao paket sa šest komponenti. Ako je izrađen od polimera ojačanog vlaknima, cijena iznosi 15.070 dolara, dok je za body kit napravljen od plastike ojačane karbonskim vlaknima potrebno izdvojiti 15.070 dolara. Oni koji ne žele kupiti cijeli paket, na raspolaganju su im tri komponente koje se mogu kupiti odvojeno.

Abarth 595 pokreće 1,4-litarski četverocilindrični motor koji razvija 165 KS i uparen je s petostepenim manuelnim ili petostepenim automatskim mjenjačem. Ovisno o odabranom mjenjaču, za ubrzanje od 0 do 10 km/h potrebne su 7,3 ili 7,4 sekunde.

Vezani članci