Tuning
0

Ovaj Mercedes C63 AMG dostiže 335 km/h

Klix.ba
Dobavljač "steroida" u ovom slučaju je tuning kompanija Väth, a krajnji rezultat je 680 konjskih snaga kojima Mercedes-AMG C63 prestaje ubrzavati kada kazaljka brzinomjera stane iznad broja 335.

U svijetu vrhunskog tuninga njemačka kompanija Väth, čije je sjedište blizu gradića Aschaffenburg, spada među kompanije u kojima se automobili dorađuju prvenstveno iznutra prema vani. Među posljednje uspješne kreacije inžinjerijskog tima Vätha spada coupe Mercedes-AMG C63 čiji 6,2-litarski benzinski motor s mehaničkim kompresorom u ovom slučaju raspolaže sa 680 konjskih snaga i 840 Nm najvećeg obrtnog momenta.

U Väthu naglašavaju da na svojim policama već imaju i još snažniju opciju spomenutog motora koji raspolaže sa više od 750 konjskih snaga i nudi se uz model C63 Black Series. Uz 680 konjskih snaga i deaktiviran elektronski limitator, C63 razvija maksimalnu brzinu koja iznosi 335 km/h.

Za efikasno kočenje brine novi kočni sistem sa prednjim diskovima čiji prečnik iznosi 380 milimetara, a tu je i novi podesiv ovjes. Impresivnoj pojavi doprinose i tamne 20-inčne felge širine 9J naprijed i čak 11J nazad. Većina karoserijskih dodataka napravljena je od karbonskih vlakana, a unutrašnjost je opremljena posebnim tepisima, nekolicinom karbonskih dodataka, novim sportskim upravljačem, novim papučicama i brzinomjerom čija skala završava brojem 360.

Niko ne sumnja u kvalitet obavljenog posla, jer se u Väth-u Mercedesima bave još od 1977. godine.