Samo jedan primjerak
17

Ovaj Land Rover Defender košta 285.000 eura

E. L.
Po narudžbi neimenovanog kupca u poznatoj tuning kompaniji Overfinch pripremili su temeljito dorađen Defender koji pokreće GM-ov 6,2-litarski V8 motor.

U britanskoj tuning kompaniji Overfinch Land Roverima se bave još od 1975. godine, a jedna od njihovih najekstravagantnijih kreacija do sada bez sumnje je unikatni zeleni Defender 90 s mekim platnenim krovom koji je napravljen po želji neimenovanog kupca.

Temeljito dorađen automobil sada ima samo dva izrazito profilisana Recaro sjedišta. Prostor iza njih zauzima rezervni točak i poveći sanduk za prtljag koji je napravljen od tikovine, a tu je i sigurnosni kavez. Prostor za vozača i suvozača obložen je kombinacijom aluminija i dvobojne kože.

U Overfinchu su ispod prednjeg poklopca smjestili General Motorsov 6,2-litarski V8 motor koji raspolaže sa 450 konjskih snaga, a za prijenos snage na obje osovine zadužen je 6-stepeni automatski mjenjač.

Znatno snažniji i od Land Roverovog posebnog jubilarnog modela Defender Works V8, Overfinch 6.2L razvija elektronski ograničenih 180 km/h. Za efikasno kočenje tu je novi komplet kočnih diskova većeg prečnika koji se naziru iza 18-inčnih aluminijskih felgi, a "grizu" ih prednje i zadnje čeljusti sa šest i četiri klipa.