Za povratak kući
13

Ovaj Cayenne spreman je za putovanje od Austrije do Južne Afrike

E. L.
Iza projekta dorađivanja Porsche Cayenna prve generacije stoji njemačka tuning kompanija Delta 4x4 u kojoj se bave samo terenskim automobilima.

Da u njemačkoj tuning kompaniji Delta 4x4 odlično znaju kako da od asfaltu okrenutog SUV-a naprave beskompromisnog terenca koji se može nositi sa bespućima Afrike, ponajbolje pokazuje posao koji su po narudžbi avanturistički nastrojenog vlasnika uradili na Porscheovom Cayennu prve generacije.

A vlasnik Shane Oosthuizen želio je Cayenne koji može izdržati sve izazove na putu od Austrije (gdje je donedavno radio) do kuće u Južnoafričkoj Republici.

Iz Delte je na kraju izašao „Mad Max“ Cayenne na novom kompletu 20-inčnih felgi na kojima su adekvatne gume. Dorade na zračnom ovjesu rezultirale su znatno povećanim rastojanjem između podnice i tla. Tu su i nezaobilazna mnogobrojna dodatna svjetla i krovni nosač na kojem su pored šatora za spavanje učvršćeni i kanisteri za gorivo, a na petim vratima je rezervni točak punih dimenzija.

Oosthuizen je zbog pandemije koronavirusa put prema jugu Afrike morao odložiti do jula, ali ne sumnja da će na kraju stići kući s Cayennom iza kojeg stoje eksperti i entuzijasti iz Delte 4x4. Sretno!

Vezani članci