V8 kao V12
25

Ovaj Aston Martin Vantage raspolaže sa 680 konjskih snaga

Klix.ba
Iza sveobuhvatne dorade aktuelne generacije Aston Martinovog modela Vantage stoji njemačka tuning kompanija Wheelsandmore.

U njemačkoj tuning kompaniji Wheelsandmore smatraju da aktuelni Aston Martin Vantage zaslužuje mnogo više od tvorničkih postavki pa su u AMG-ov 4-litarski biturbo V8 motor, koji standarno nudi 510 konjskih snaga i 685 Nm najvećeg obrtnog momenta, "ugurali" dodatnih 170 konja i 135 Nm obrtnog momenta, što je rezultat reprogramiranog motornog menadžmenta, kapacitetnijih turbopunjača i otvorenijeg izduvnog sistema.

I dok standarni Vantage od 0 do 100 km/h stiže za 3,6 sekundi i razvija 314 km/h, Wheelsandmore kreaciji do "stotke" trebaju 3,3 sekunde, a maksimalna brzina u ovom slučaju iznosi 330 km/h.

Osnovni model u ponudi slavne britanske kompanije s novim brojevima (i performansama) faktički diše za vratom modelu DBS Superleggera koji pokreće 5,2-litarski biturbo V12 motor, a cijena za dodatni potencijal (zajedno s novim felgama i karbonskim karoserijskim dodacima) nije objavljena.

Poređenja radi, u Wheelsandmore za isti posao na slično motorizovanom modelu AMG GT zauzvrat traže nešto više od 16.000 eura.