Tuning
0

Opel Astra by Irmscher

Klix.ba
Iako nova Opelova Astra nije još ni stigla na sva tržišta, pa tako ni na naše, najpoznatiji Opelov tuner Irmscher je obezbjedio kompletan optički tuning program za ovaj model.

Kao što se može primjetiti Astra je zahvaljujući Irmscheru sada mnogo agrersivnija, i sa dosta sportskih linija. Iako je sve naravno novo nemoguće je ne prepoznati Irmscherov kućni stil koji se ogleda u jednostavnim ali decentnim aerodinamičkim dodacima.

Naravno tu su i nezaobilazni detalji poput dvostruke hromirane ispušne cijevi i aluminijskog poklopca za rezervoar.

Nezaobilazna komponenta u tuniranju su svakako i felge a ovdj su upotrebljene efektne i prikladne Delta Design felge od lake legure i to u dimenzijama od 18 ili čak 19 cola. Na ove višedijelne naplatke su montirani pneumatici dimenzija 225/40x18 odnosno 235/35x19 u skupljoj verziji.

Zahvaljujući ovome ali i izmjeni opruga i amortizera Irmscherova Astra je sada bliža asfaltu za 3 centimetra, te su joj cestovne performanse znatno poboljšane.

Dorada je bilo i u unutrašnjosti, a najprimjetnije je instaliranje aluminijskih detalja, poput sportskih pedala i središnje konzole u titanum looku.

Pored ovog tuning paketa za novu Astru, Irmscher je predstavio i nove dodatke za atraktivnu Merivu, Opelov mini MPV.