Uvijek može bolje
16

Novitecov Rolls-Royce Cullinan razvija 697 KS

D. B.
Iako će mnogi reći da Rolls-Royce Cullinan nije automobil koji je potrebno poboljšavati i modificirati jer je riječ o najluksuznijem SUV-u na tržištu s moćnim twin-turbo V12 motorom, u Novitecu ipak misle drugačije.

Novitec je pripremio široki body kit pod nazivom Spofec Overdose S, koji uključuje novi branik s LED dnevnim svjetlima i crnom maskom, kao i set proširenja lukova prednjih i stražnjih točkova koji dodaju 120 m. Dio paketa su i novi pragovi, kao i novi lip spojler na vratima prtljažnika te stražnji difuzor. Set 24-inčnih felgi razvijenih u saradnji s kompanijom Vossen zaokružuju promjene izgleda eksterijera, a moguće ih je upariti i s aluminijskim distancerima za još širi izgled. Felge na prikazanom primjerku su u crnoj boji, no i dostupne su i u drugim bojama.

Novitec je modificirao i ovjes te je spustio SUV za 40 mm. Posebno je razvijena plug-and-play kontrolna jedinica koja dodaje 106 KS i 160 Nm obrtnog momenta 6,75-litarskom twin-turbo V12 motoru, što znači da Cullinan sada isporučuje 697 KS i 1.060 Nm obrtnog momenta.

Zahvaljujući poboljšanjima, Cullinan od 0 do 100 km/h ubrzava za 4,6 sekundi prije nego dostigne maksimalnu elektronski ograničenu brzinu od 250 km/h. Dio paketa Overdose S je i novi izduvni sistem od nehrđajućeg čelika s prilagodljivim leptir ventilima, no moguće ga je dobiti i bez njih.