Izgled i snaga
1

Novitec suptilno tunirao Ferrari Romu

D. B.
Ferrari Roma se generalno smatra prelijepo dizajniranim automobilom, a Novitec je odlučio pokušati dodatno uljepšati ovaj model iz Maranella.

Novitec je spreman ispuniti želje vlasnika Rome koji žele dodatno unaprijediti dizajn svog automobila i omogućiti mu više snage. Ova tunerska kuća je poznata po svom suptilnom radu, a to je pokazala i na svom novom projektu.

Ferrari Roma je dobio Vossen felge, prednji spojler, detalje prednje maske, nove pragove i nova kućišta bočnih retrovizora, dok je izgled stražnjeg dijela poboljšan novim lip spojlerom na poklopcu prtljažnika, kao i umetkom za difuzor te vertikalnim karbonskim perajem.

Svi ovi elementi su napravljeni od karbona i visokog su sjaja, osim izgledu, oni doprinose i boljoj aerodinamici.

Novitec nije zapostavio ni motor tako da je remapirao ECU jedinicu i unapriejdio elektronsku kontrolu pritiska turbina. Stage 2 tuning je rezultirao povećanje snage za 84 KS i 122 Nm obrtnog momenta, tako da sada 3,9 litarski twin-turbo V8 motor razvija 704 KS i 822 Nm obrtnog momenta.

Tuner je pripremio i sportske opruge te gume visokih performansi, a automobil je spušten za 35 mm. Ipak, Novitec je ugradio i sistem podizanja prednjeg dijela kako bi se karoserija mogla podići na prednjoj osovini za 40 mm kada je to potrebno.

Cijena ovih modifikacija nije javno objavljena.