SAMO TRI PRIMJERKA
0

Novitec predstavio još širi, niži i snažniji Ferrari 812 Superfast

E. L.
Sva tri primjerka već imaju svoje vlasnike (ili vlasnice), a Novitecov 812 Superfast koji se krije iza naziva N-Largo S pokreće gromoglasnih 840 "konja".

U poznatoj njemačkoj tuning kompaniji Novitec sa sjedištem u bavarskom gradu Stetten otkrili su kako izgleda njihova posljednja kreacija na temu Ferrarijevog modela 812 Superfast uz koju stiže naziv N-Largo S i specifikacija s kojom iza leđa ostaje i trenutno najratoborniji Superfast Competizione (830 KS).

Znatno širi i niži 812 Superfast N-Largo S i dalje pokreće čuveni atmosferski 6,5-litarski V12 motor koji, umjesto standardnih 800 KS i 718 Nm najvećeg obrtnog momenta, u ovom izdanju razvija 840 KS i 751 Nm, pa dvosjed s dodatnim potencijalom iz mjesta do "stotke" stiže za 2,8 sekundi i razvija 345 km/h.

Opremljen novorazvijenim i otvorenijim ispušnim sistemom, N-Largo S "čuči" na tamnim Vossenovim 21 i 22-inčnim felgama iza kojih se krije modificiran ovjes s kojim je podnica bliža tlu za dodatnih 35 milimetara, a među mnogobrojnim karbonskim karoserijskim komponentama su i elementi na zadnjim blatobranima uz koje je širina automobila iznad zadnje osovine povećana za 14 centimetara.

Uz mogućnost personalizacije kabine vjerujemo da će svaki od tri planirana primjerka biti drugačiji, a cijena posljednje priče iz Stettena nije objavljena. Podsjećanja radi, Novitec je nedavno predstavio i kreaciju na osnovici modela 812 Competizione koju pokreće 866 "konja“.

Nije tajna da u Maranellu već uveliko rade na nasljedniku modela 812 Superfast, pa je jasno da u Novitecu i u još nekoliko tuning kompanija ni u budućnosti neće sjediti skrštenih ruku.