Bez diranja motora
3

Novitec otkrio dorađen Lamborghini Huracán Evo RWD

E. L.
U poznatoj njemačkoj tuning kompaniji ovaj put nisu ništa dirali ispod poklopca motora egzotičnog italijanskog dvosjeda.

Jedan od najboljih supersportskih automobila današnjice prošao je kroz odaje poznate njemačke tuning kompanije Novitec u kojoj se (ovaj put) nisu bavili njegovim zvučnim atmosferskim V10 motorom.

Umjesto dodatnih konjskih snaga Novitec vlasnicima Huracána Evo s pogonom preko zadnje osovine (RWD) ovaj put nudi nekolicinu karbonskih karoserijskih komponenti među kojima se ponajviše ističu zadnji spojler i prednji usmjerivač zraka. Drugačiji su i otvori za ulazak zraka prema kočnicama i motoru čiji je standardni poklopac zamijenjen karbonskom varijantom.

Tu su i crne 20 i 21-inčne felge koje "potpisuje“ američka kompanija Vossen, a kupci kojima nisu dovoljne samo opruge (s kojima je podnica dvosjeda bliža tlu dodatnih 35 milimetara) mogu računati na višestruko podesiv ovjes iz ponude njemačke kompanije KW.

U opciji je i dorađen izduvni sistem koji je zadužen za još "ratoborniji“ zvuk 5,2-litarskog V10 motora čijih je 610 KS dovoljno za 325 km/h i ubrzanje iz mjesta do "stotke“ za 3,3 sekunde.