Tuning
2

Novi Mercedes Benz A Klase BRABUS

Sarajevo-X
U vrijeme kada počinje prodaja novog Mercedesa A Klase, BRABUS nudi ekskluzivni tuning program ovog modela.

Snažan motor tuning, elegantna i korisna aerodinamička poboljšanja, aluminijske naplatke promjera 17 i 18 cola, dijelovi za sportsko i jako udobno podvozje, ekskluzivna unutrašnjost: U vrijeme kada počinje prodaja novog Mercedesa A Klase, BRABUS nudi ekskluzivni tuning program sa jedinstvenom BRABUS Tuning garancijom (BRABUS Tuning-Warranty®) od 3 godine ili 100,000 kilometara.

Sportsku eleganciju karakterizira Brabusov body program za novu A Klasu. Uz dodavanje vizuelnih BRABUS dijelova uspjeva se još više poboljšati aerodinamika vozila. Svi proizvedeni dijelovi tj. spojleri su urađeni u Pur-R-Rim BRABUS tehnologiji u OEM kvalitetu. BRABUS prednji spojler je dizajniran tako da bude pričvršćen na najniži dio prednjeg dijela vozila. Brabusovi dizajneri već su nas navikli na prepoznatljiv izgled tog spojlera na kojem su pored izmjenjenih glavnih svjetala, integrirana i svjetla za maglu, koja su se pokazala kao vrhunski dodatak, jer pojačavaju osvjetljenje puta, a samim time i sigurnost dižu za stepenicu više. BRABUS pragovi sa strana napravljeni su tako da smanje eventualne poremećaje prouzrokovane zračnim strujama ispod vrata, a daju i "malom" Mercedesu nizak, uglađen i njegovan izgled. Ovi pragovi su također dostupni i sa integriranim LED ulaznim osvjetljenjem.

Povlačenjem ručice na vratima ili pritiskom dugmeta na keyless-entry remote kartici aktiviraju se 4 svjetla na svakoj strani i tako osvjetljavaju tlo do susjednog vozila.

BRABUS stražnji spojler za Mercedes A Klasu postavlja se na orginalni spojler, te se tako može kombinovati i sa orginalnim ispušnim sustavom ili sa BRABUS-ovim Sport ispušnim sistemom. Tu je i neizostavni krovni spojler koji ima važnu ulogu u aerodinamičkim poboljšanjima. Specijalni BRABUS aluminijski naplatci napravljeni za novu A Klasu čine je još atraktvnijom i osiguravaju više agilnosti. Brabusovi inženjeri za podvozje i test vozači razvili su potpuno nove naplatke promjera 17 i 18 cola za seriju modela W/C 169. Vlasnici novih Mercedesa A Klase mogu birati između 2 modela naplataka i to: sportskih BRABUS Monoblock IV petokrakog dizajna te elegantnih Monoblock V sa dizajnom prečki. Obje verzije su dostupne u veličinama 7.25Jx17 i 7.25Jx18 sa visoko kvalitetnim gumama BRABUS-ovih tehnoloških partnera Michelina i Pirellija do veličina 225/35 ZR 18.

Važno je naglasti i to da je Mercedes A Klase specijalno prilagodljiv za upotrebu sportskih niskoprofilnih guma. Sveobuhvatni testovi rezultovali su da je to najbolja kombinacija za sportsku i komfornu vožnju. BRABUS nudi najveću selekciju tuninga motora za Mercedes-Benz automobile širom svijeta, pa tako ni nova A Klasa nije iznimka. Najvažniji kriterij za sva BRABUS motorna otkrića je jedinstvena kombinacija snage, graduacije, dugovječnosti i primjeraka ekološke sigurnosti, jer svi BRABUS motori zadovoljavaju stroge Euro 4 norme o izduvnim gasovima. BRABUS preporučuje ARAL visoko kvalitetno sredstvo za podmazivanje. BRABUS također nudi veliki broj opcija za uređenje unutrašnjosti nove A Klase. Sjajni prag sa osvjetljenim BRABUS Logom dio su BRABUS Sport programa koji još ubraja specijalno uređene pedale, dugmad i ručicu mjenjača. Sa posebnom pažnjom odabrana je ekstremno kvalitetna i trajna BRABUS Mastik koža te danas veoma popularna fina Alcantara. Praktično u BRABUS-u ne postoji granica kada dođete da izaberete boju ili dizajn. Asortiman dostupnih opcija u biranju paketa kože kuliminira sa BRABUS-ovim kompletnim kožnim interijerom.

Zlatan Strik