Noć bez mjesečine
15

Njemačka posla: Ovaj Rolls-Royce Wraith pokreće 717 "konja“

E. L.
Modifikacije na ultraluksuznom britanskom Coupéu potpisuje filijala njemačke tuning kompanije Novitec u kojoj se bave samo Rolls-Royce automobilima, a krije se iza naziva SPOFEC (SPirit OF Ecstasy)

Za osnovicu projekta pod nazivom Overdose u SPOFEC-u su koristili Rolls-Royceov Coupé model Wraith Black Badge, a posljednja kreacija na temu čuvenih britanskih automobila bit će ponuđena u samo tri primjerka.

S novim karbonskim karoserijskim elementima SPOFEC-ov Overdose na kraju je znatno širi od standardnog Wraitha (sedam centimetara naprijed i 13 centimetara nazad), a s novim modulom koji upravlja adaptivnim zračnim ovjesom podnica će pri brzinama iznad 140 km/h biti bliža tlu dodatnih 40 milimetara.

Otvore ispod blatobrana popunjavaju 22-inčne felge iz ponude kompanije Vossen, a kombinacije boja i materijala u unutrašnjost sva tri primjerka birat će budući vlasnici.

Niži i širi Overdose i dalje pokreće 6,6-litarski V12 motor potpomognut sa dva turbopunjača, ali u ovom slučaju (umjesto standardnih 632 KS i 870 Nm) razvija 717 KS i 986 Nm najvećeg obrtnog momenta, što je dovoljno da 5,2-metarski četverosjed od 0 do 100 km/h stigne za 4,2 sekunde. Cijena za "noć bez mjesečine“ nije objavljena.