Razvija 700 KS
2

Nissan Juke-R sa motorom iz modela GT-R se prodaje za 238.000 eura

D. B.
Jedan od svega pet proizvedenih primjeraka modela Nissan Juke-R ponuđen je na prodaju u Njemačkoj.

Juke-R pokreće VR38-DETT V6 motor koji se nalazi i u srcu Nissana GT-R R35, radi se o jednom od samo pet proizvedenih primjeraka, a njegova cijena iznosi 237.941 euro.

Svih pet autmobila je razvila kompanija Severn Valley Motorsport (SVM) pod nadzorom stručnjaka iz Nissana, a dva su nažalost uništena u saobraćajnim nesrećama. Pored primjerka na fotografijama, "preživjela" su još dva i nalaze se u Nissanovom vlasništvu.

Treba naglasiti da se ne radi o Nissanu Juke-R 2.0 iz 2015. godine koji je razvijao 600 KS, jer je SVM-ov model snažniji sa svojih 700 KS. Pomenuti V6 motor je tuniran i uparen sa 6-stepenim mjenjačem s duplim kvačilom.

Osim unapređenja motora i performansi, modificiran je eksterijer i unutrašnjost automobila koji je dobio široki karbonski body kit, poklopac motora i branik, sportske sigurnosne pojaseve i specijalne patosnice, a u unutrašnjosti je i protivpožarni aparat.

Ovo nije prvi put da se Juke-R s brojem #005 prodaje, jer je i prošle godine ponuđen za 649.500 eura, ali kupca nije bilo.

Čini se da je prodavač odlučio spustiti cijenu i učiniti je "razumnijom".

Vezani članci