Monstrum na točkovima
17

Nissan GT-R R35 iz garaže Liberty Walka izašao s brutalnih 1.580 KS

D. B.
Otkako je Nissan GT-R ugledao svjetlo dana prije 14 godina, vlasnici "gladni" snage i tuneri su potrošili mnogo vremena i novca da dodatno unaprijede njegove performanse. Među njima je svakako i Liberty Walk, koji je kreirao pravog monstruma.

Niko ne može reći da Nissanov 3,8-litarski twin-turbo V6 motor nema dovoljno snage i da nije uzbudljiv, jer je 600 KS i više nego docoljno da ovaj "ubica superautomobila" ubrza od 0 do 100 za 2,7 sekundi. Međutim, ovaj moćni motor ima još potencijala, a u pravim rukama se može izvući mnogo više snage. Primjer je svakako projekt Liberty Walka, koji je povećao snagu pomenutog motora te pripremio novi široki body kit i 20-inčne zlatne Forgiato felge.

Pomenuti V6 motor sada razvija 1.580 KS i 1.480 Nm obrtnog momenta, a GT-R od 0 do 100 km/h ubrzava za samo dvije sekunde. Njegova maksimalna brzina je povećana na 330 km/h.

Fantastično ubrzanje je rezultat različitih poboljšanja koja su dio RS Stage III Performance paketa, koji uključuje nove klipove, poboljšani turbopunjač, brojna poboljšanja ključnih komponenti među kojima su izduvni sistem, usis, međuhladnjak, brtvu glave motora, dizne i slično. S druge strane, tuner je pripremio i novi ovjes te je poradio na stražnjem diferencijalu.

Izgled je unaprijeđen pomenutim 20-inčnim Forgiato felgama zlatne boje, kao body kitom te Humble Satin metalik bojom karoserije. Body kit uključuje proširenja lukova točkova, redizajnirani prednji branik, naljepnice, grafike i drugo.

Vezani članci