Aktraktivan kombi
18

MS-RT tunirao Fordov Transit Connect

Klix.ba
Kompanija MS-RT nas je prije godinu dana iznenadila tuniranim Fordovim kombijem Transit Custom, a sada ima novi impresivan projekt.

Radi se o Transitu Connect za koji je MS-RT pripremio sličan tretman kao i ranije za većeg brata. I ovog puta je posao odrađen sjajno zahvaljujući tunerskoj kompaniji koja koristi dizajn i tehnologiju preuzetu od Fordovog reli tima. Sportski kombi MS-RT namjerava dizajnirati, razvijati i proizvoditi u svom postrojenju u Pontypoolu.

Kao što se može vidjeti na fotografijama, kompaktni kombi ima agresivni body kit koji se sastoji od novog prednjeg branika, rešetki hladnjaka, prednjeg difuzora, pragova, novog stražnjeg branika, stražnjeg difuzora i spojlera.

Transit Connect je dobio 18-inčne OZ Racing naplatke s Michelin gumama, a pokreće ga fabrički 1,5-litarski EcoBlue dizelski motor koji razvija 118 KS i 270 Nm obrtnog momenta. Ove brojke se ne podudaraju s vanjskim izgledom, ali se MS-RT barem pobrinuo za zvuk postavljanjem izduvnog sistema od nehrđajućeg čelika s četiri završetka. Motor je moguće upariti sa 6-stepenim manuelnim ili automatskim mjenjačem.

U unutrašnjosti je sportski upravljač ukrašen umecima od karbonskih vlakana i presvučen Nappa kožom.

MS-RT će kombi prodavati s ekskluzivnim poklon-paketom koji uključuje specijalnu torbu s logom u kojoj se nalaze proizvodi za održavanje kombija u "tip-top stanju". Prvih 40 primjeraka tuniranog kombija, koji su dio Launch Edition serije, imat će bolje naplatke od legura kao standardnu opremu, ali i specijalnu unutrašnjost.

Prodaja počinje ovog ljeta po cijeni od 23.995 funti za manuelnu verziju, odnosno 24.995 za automatik.