S turbopunjačem Golfa R
14

Mountuneov Volkswagen Golf GTI razvija 380 KS

D. B.
Kompanija Mountune je predstavila svoj program za sedmu generaciju Volkswagenovog Golfa GTI.

Dok čekamo da osma generacija Golfa stigne u salone, pažnju je privukao tuner Mountune svojim Stage 2+ paketom koji je omogućio više snage za GTI prošle generacije.

Za 2.099 funti (2.358 eura) kupci mogu povećati snagu hatchbacka na 380 KS i 510 Nm obrtnog momenta.

Ključ ovog poboljšanja je IS38 turbopunjać koji je preuzet od Golfa R. Mountune je također uradio kalibraciju motora kako bi maksimalno iskoristio novi turbopunjač. Kupci će moći izabrati različita podešavanja, uključujući, standardni, Stage 2+, valet i anti-theft mod protiv krađe.

Opciono tuner nudi i poboljšano kvačilo za modele s manuelnim mjenjačima, odnosno izmijenjeni softver za automatske mjenjače.

Za one koji žive u toplim krajevima ili forsiraju svoje automobile kao da su na stazi, kompanija preporučuje sistem indukcije, kompletan izduvni sistem i poboljšani međuhladnjak. Ove komponente nisu dio Stage 2+ paketa koji kupci mogu sami ugraditi u svojim garažama. U suprotnom se mogu obratiti tuneru.

Poređenja radi, osma generacija Golfa GTI ima 2,0-litarski četverocilindrični motor koji isporučuje 241 KS i 370 Nm obrtnog momenta. Kupci mogu odabrati 6-stepeni manuelni ili sedmostepeni automatski mjenjač. Također, dobio je poboljšani DCC sistem koji uzima u obzir upravljanje, kočenje i ubrzanje dok prilagođava adaptivne amortizere. U unutrašnjosti je 10-inčni infotainment ekran ili opcioni 10,2 inčni ekran s navigacijom.