Remek-djelo na točkovima
35

Modificirani Fenix Camaro s V8 motorom razvija 1.180 KS

D. B.
Sean Smith je dizajner automobila koji je ranije dizajnirao automobile za klijente kao što su Saleen, Ringbrothers, SpeedKore, filmsku franšizu "Fast and Furious" pa čak i kompaniju Rockstar Games, kreatora igre "Grand Theft Auto". Međutim, nedavno je dobio zadatak da modificira i unaprijedi stari Chevrolet Camaro iz 1969. godine, a rezultat je novo remek-djelo.

Prelijepi automobil prikazan na fotografijama nazvan je Fenix Camaro, a naručio ga je Michael Shields koji je želio da njegov "ljubimac" izgleda poput nekih od ranijih Smithovih radova, što se posebno odnosi na Camaro iz 2019. godine koji je pripremio za sajam SEMA.

Inspirisani Aston Martinovim, Bentleyjevim i Porscheovim automobilima, Smith i Shields su se dogovorili za sportski GT koncept, kao i drastično povećanje snage.

Ispod haube se nalazi 7,0-litarski LS V8 motor s kompresorom, koji je tunirala kompanija Wegner Motorsports. Mjerenje na valjcima je pokazalo da isporučuje 1.180 KS. Motor je uparen sa 6-stepenim Tremac mjenjačem i Roadster Shop Fast Track šasijom.

Fenix je posudio neke dijelove od modela Corvette, dobio je modificirani RS Fast Track ovjes i diskove veličine 355 mm s kočionim kliještima sa šest klipova, koji se "kriju" iza dvodijelnih HRE felgi.

Karoseriju "potpisuje" Driven Speed Shop, a sastoji se od unikatnog prednjeg i stražnjeg dijela, specijalne rešetke, splitera, stražnjeg difuzora, stražnjeg spojlera izrađenog pomoću 3D printera i slično.

Unutrašnjost je također doživjela potpunu rekonstrukciju zahvaljujući 3D skeniranju za potrebe izrade armaturne ploče, panela vrata, centralne konzole, a sve je presvučeno kožom.

Vezani članci