Želja vlasnika iz Evrope
0

Mercedes SLS Roadster čarolijom tunera GWA pretvoren u model SC 300 iz 1955. godine

Klix.ba
Godine 1955. kompanija Mercedes je predstavila model 300 SC, automobil koji je ukrao srca mnogih automobilističkih entuzijasta. Međutim, ova je serija ograničena na samo 92 primjerka, tako da su šanse za pronalazak takvog modela danas veoma male. No, američki tuner Gullwong America je napravio genijalnu alternativu.

Mercedes 300 SC je bez sumnje nevjerovatan automobil pa se zbog toga postavlja pitanje da li se danas isplati kupiti novi Mercedes SLS AMG Roadster i onda platiti tuneru da učini svoju magiju i pretvori ga u model 300 SC. Čini se da je to bilo isplativo mušteriji iz Evrope. Neimenovani vlasnik SLS-a je zatražio od tunera GWA-a da transformiše njegov automobil i učini sve kako bi nalikovao na model SC 300. Bio je to projekt koji je zahtijevao mnogo truda i rada. GWA je promijenio poziciju stražnjeg spojlera, dodao LED osvjetljenje farovima, redizajnirao prednju masku i dodao prepoznatljivu značku.

Tuner je postavio i nove točkove, specijalni izduvni sistem i podesivi ovjes. U galeriji pogledajte kako izgleda kreacija američkog tunera.