Ekstremna mašina
1.3k

Mercedes-Benz X-Klasa sa šest točkova je čudovište iz noćnih mora

Klix.ba
Carlex Designov novi odjel Pickup Design je je odabrao svoj najnoviji projekt, a to je verzija Mercedes-Benz X-Klase sa šest točkova.

Ovaj "kamion" zasad ne postoji u stvarnom svijetu, nego se radi o renderima. Ipak, u Pickup Designu su veoma ozbiljni te obećavaju da će svi paneli karoserije biti napravljeni od karbonskih vlakana.

Na renderima se vidi masivni ventilacijski otvor na poklopcu motora, a na krovu iznad vjetrobranskog stakla su dodatna svjetla. Dodana je i treća osovina te su prošireni blatobrani kako bi se našlo mjesta za veće točkove. Kontrast tamnoj karoseriji pravi žuta zaštitna boja.

Informacija o povećanju snage zasad nema, ali se zna da standardni 3,0-litarski V6 turbodizelaš razvija 258 KS i 550 Nm obrtnog momenta. To se čini premalo za ovakvo čudoviše, barem sudeći prema izgledu. Također, detaljnijih informacija o tri osovine zasad nema, kao ni da li je potpuni 6x6 pogon moguć.

Pickup Design namjerava ugraditi i karbon-keramičke kočione diskove, specijalni ovjes te vitlo.

Vozilo nazvano Exy Monster X Concept je ekstremnija verzija X-Klase sa šest točkova čije je teasere ranije objavio Carlex Design.