Wheelsandmoreov projekt
17

Mercedes-AMG GT Black Series dobio više snage i bolji izgled

D. B.
Njemački tuner Wheelsandmore posvetio je svoju pažnju sportskom automobilu Mercedes-AMG GT Black Series.

Mercedes-AMG nudi neke od najljepših sportskih automobila, a jedan od njih je svakako Mercedes-AMG GT koji je najsnažniji u Black Series verziji. Ne samo da je model Black Series izuzetno brz i skup, nego je i rekorder na stazi Nurburgring kada je riječ o produkcijskim automobilima. Međutim, njemačka tunerska kompanija Wheelsandmore se "dočepala" jednog primjerka te ga je učinila još snažnijim i ljepšim

Set felgi privlači najviše pažnje te dolazi iz nove serije pod nazivom Underdock i ima centralni šaraf napravljen od legure aluminija i magnezija. Glavna prednost novog dizajna je to što se sve može prebaciti s vozila na vozilo pomoću adaptera, tako da nema potrebe za promijenom glavčine.

Felge imaju pet krakova, izuzetno su lagane i dostupne u različitim bojama. Radi se o 20-inčnim felgama širine 9 inča naprijed i 12 nazad, koje dolaze s Michelin Pilot Sport Cup 2 gumama dimenzija 285/30 naprijed i 335/30 nazad.

Wheelsandmore je također povećao snagu 4,0-litarskog twin-turbo V8 motora sa 720 na 778 KS, a povećana je i maksimalna brzna s 325 na 336 km/h.

Osim lakših i aerodinamičnijih felgi GT Black Series je dobio moćnije kočnice, odnosno karbon-keramičke diskove s kočionim kliještima sa šest cilindara koja su dostupna u različitim bojama.

Wheelsandmore radi i na novom sportskom izduvnom sistemu.