U vojnoj zelenoj boji
4

McLaren 765LT s Novitecovim paketom je atraktivniji i snažniji

D. B.
Kada je riječ o modificiranju superautomobila na efektivan i suptilan način, Novitec je među tunerima koji to rade najbolje. Ovog puta je primjer paket koji je pripremmljen za McLaren 765LT.

Novitecov paket uključuje niz vizuelnih i aerodinamičkih promjena, kao i poboljšanje performansi. Promjene počinju naprijed s agresivnijim prednjim spliterom i novom haubom "okupanom" u karbonska vlakna, čiji je dizajn inspirisan haubom modela McLaren Senna. Britanski superautomobil je dobio okvire prednjih svjetala od ogoljenog karbona, kao i istaknuti otvor na haubi.

McLaren 765LT krase 20-inčne prednje i 21-inčne stražnje Vossen felge lakirane u sjajnu crnu boju, koje imaju centralni šaraf. Kompanija Fostla.de Concepts je presvukla automobil folijom u vojnoj zelenoj boji.

Novitec se pobrinuo i za performanse ugradnjom plug & play ECU jedinice koja mijenja paljenje, ubrizgavanje goriva i pritisak turbopunjača, a ugrađen je i toplotno izolirani izduvni sistem visokih performansi napravljen od Inconela. Zahvaljujući ovim modifikacijama snaga 4,0-litarskog twin-turbo V8 motora povećana je sa 754 KS i 800 Nm na 843 KS i 898 Nm obrtnog momenta.