Još agresivniji izgled
8

McLaren 720S je aerodinamično remek-djelo zahvaljujući Prior Designu

D. B.
Prior Design je pripremio nove komponente namijenjene McLarenu 720S, koje ga čine još agresivnijim.

Mnogi će reći da je zlatno pravilo posjedovanja svakog superautomobila da se "ostavi na miru", Ferrari čak zabranjuje kupcima da modificiraju njegove modele na "neprikladan" način, ali to bogate i slavne ponekad ne sprečava da ispune svoje želje. Čak i veoma traženi automobili poput McLarena prolaze procese modificiranja u kojima dobijaju novi body kit i poboljšanja motora. Prior Design je svoju pažnju posvetio zelenom primjerku McLarena 720S, a rezultat je nešto umjereniji za razliku od nekih prethodnih projekata.

Paket pod nazivom PD720R Aerodynamic Kit je u potpunosti transformisao McLaren 720S, naprijed je novi lip spojler s usisnicima koji doprinosi impresivnom izgledu automobila, dio blatobrana su integrisani ventilacijski otvori, a novi prednji poklopac ima drugačiji oblik i izgleda mnogo agresivnije od standardnog.

Izgled bočnog profila je unaprijeđen širim pragovima, a nazad je novi difuzor koji stražnji dio automobila čini još agresivnijim zahvaljujući masivnim perajama. Prior Design je pripremio i ogromno stražnje krilo, tako da McLaren 720S sada ima jedan od najboljih stražnjih dijelova u svijetu superautomobila. Ovo krilo prati prirodne obline standardnog automobila, tako da se sjajno uklapa.

Puristi će reći da ove komponente nisu adekvatno testirane u zračnom tunelu te da vjerovatno negativno utječu na performanse, no s obzirom na činjenicu da superautomobil pokreće 4,0-litarski V8 twin-turbo motor koji razvija 710 KS, teško da će neko primijetiti razliku.

Komponente nisu napravljene ok karbona, nego od fiberglasa.

Vezani članci