Limitirani body kit
6

McLaren 720S by Prior Design izgleda široko i divlje

D. B.
Ako parkirate McLaren 720S na bilo kojoj ulici, teško ćete pronaći nekoga kome se ne sviđa. Međutim, ako bi se našla takva osoba, onda biste joj trebali pokazadi primjerak koji je "dotjerao" Prior Design.

Kompanija Prior Design u ograničenoj količini nudi široki body kit za McLaren 720S, tačnije, bit će dostupno svega 10 za cijeli svijet.

Ključ svakog širokog body kita su proširenja blatobrana i Prior Design nije razočarao. Naprijed su sastavljena iz šest, a nazad iz dva dijela, a ona ne samo da doprinose širini, nego i boljem izgledu automobila, No, nijedan body kit nije kompletan bez velikog stražnjeg spojlera, difuzora i pragova.

Jedna od koristi širokih blatobrana jeste mogućnost smještanja većih točkova ispod njih, tako da sada ima mjesta za Priorove naplatke dimenzija 9x20 i 12x21 inč. Prior nudi i set opruga koje adekvatno spuštaju automobil i koštaju 1.299 eura.

Jedna stvar koja nije promijenjena je pogon. Tu je i dalje nevjerovatni 4,0-litarski twin-turbo V8 motor koji razvija 710 KS i 770 Nm obrtnog momenta. Sva snaga se prenosi na stražnje točkove preko sedmostepenog automatskog mjenjača s duplim kvačilom, a superautomobil od 0 do 100 km/h ubrzava za 2,8 sekundi.

Limitirani body kit će biti prodan kao paket, a uključuje instalaciju ili montiranje. Svaki dio ima odgovarajući serijski broj, kao i certifikat koji potvrđuje kvalitet.

Vezani članci