Novi izgled, više snage
15

Mansoryjeva G-Klasa će plašiti djecu za Halloween

D. B.
Halloween je sve bliže, a Mansory je predstavio Mercedes-Benz G-Klasu sa svojim P850 paketom opreme.

Crna kreacija s narandžastim detaljima savršena je za ovo doba godine te predstavlja jednu od najatraktivnijih G-Klasa na kojim je Mansory radio.

Paket P850 mijenja izgled eksterijera i unutrašnjosti modela G 63, a također donosi i zdravu dozu dodatne snage. Uključuje novi prednji branik, masku, oznake i karbonske detalje eksterijera među kojima su hauba od kovanih karbonskih vlakana, dva seta LED svjetala, nove bočne retrovizore, detalje na A stubovima, nove felge te bočne završetke cijevi izduvnog sistema. Promjene se nastavljaju nazad gdje se nalazi krovni spojler od kovanog karbona te poklopac rezervnog točka od istog materijala.

Vlasnik je od Mansoryja zatražio i promjene unutrašnjosti, tako da je gotovo svaka površina presvučena narandžastom kožom. Izuzetak su elementi panela vrata i tunela mjenjača, koje krasi bijela koža. Karbon je korišten za upravljač i centralnu konzolu, dok je Mansory ostao vjeran narandžastoj temi i u slučaju ventilancijskih otvora.

Pored vizuelnih, paket P850 uključuje i poboljšanja performansi, tako da Mercedesov 4,0-litarski twin-turbo V8 motor umjesto 585 KS i 850 Nm obrtnog momenta sada razvija 850 KS i 1.000 Nm obrtnog momenta te ubrzava od 0 do 100 km/h za 3,5 sekundi.