Po poznatom receptu
30

Mansoryjev Ferrari SF90 Stradale je sve samo ne suptilan

D. B.
Ferrari SF90 Stradale je pomogao svom segmentu superautomobila da dostigne nove visine, a dok većina smatra da je savršen, Mansory je pronašao način da ga učini boljim tako što ga je opremio svojim takozvanim "softkit" paketom.

Ovo nije prvi put da je Mansory radio na modelu SF90 Stradale jer smo jedan žuti vidjeli u martu, no novi je lakiran u bijelu boju sa žutim detaljima na prednjoj maski, bokovima i u stražnjem dijelu.

Body kit privlači veliku pažnju, uključuje potpuno novi prednji branik izrađen od kovanih karbonskih vlakana, novu prednju masku i usisnike zraka. Također, tu je i nova hauba, otvori na prednjim blatobranima, kao i mala krilca sa strana. Tuner je pripremio nove karbonske pragove i kućišta bočnih retrovizora, kao i bočne usisnike te felge s karbonskim detaljima.

Prednji dio izgleda dramatično, a zadnji i više od toga. Nazad je novi lip spojler, pokopac motora i difuzor, a sve komponente su izrađene od kovanih karbonskih vlakana. Fiksnog stražnjeg krila nema.

Kontroverzni tuner je poradio i na 4,0-litarskom twin-turbo V8 motoru i tri električna motora, tako da oni zajednički isporučuju 1.100 KS i 980 Nm obrtnog momenta. Za ubrzanje od 0 do 100 km/h sada su potrebne 2,4 sekunde, dok maksimalna brzina iznosi 335 km/h.