Zvijer iz Maranella
15

Mansoryjev Ferrari F8 Spider izgleda još agresivnije i razvija 880 KS

D. B.
Mansory je poznat po tome što već privlačne automobile pretvori u prave magnete za poglede, a to je slučaj i s Ferrarijevim modelom F8 Spider.

Iako Mansoryjevi stručnjaci znaju pretjerati, ovog puta su obavili posao "s mjerom" te su na pravi način prikazali "divlju stranu" Ferrarija F8 Spider. U fokusu su brojni karbonski detalji zbog kojih izgleda agresivnije.

Umjesto potpunog preobražaja, Mansory se odlučio za "soft kit", ali ovaj paket baš i nije "blag" jer kabriolet visokih performansi izgleda agresivno iz svakog ugla.

Mansoryjev "soft kit" ne podrazumijeva promjene originalnih karoserijskih panela, nego dodavanje karbonskih dijelova sa žutim detaljima što predstavlja kontrast tradicionalnoj crvenoj boji. Paket je dostupan i za coupe F8 Tributo, a uključuje mnoštvo komponenti uključujući istaknuti prednji spliter, proširene pragove i dvodjelni difuzor. Kućišta bočnih retrovizora su "umočena u karbon", a nazad je dodarni spojler postavljen iznad integrisanog fabričkog. Ručke na vratima su karbonske, kao i usisnici zraka za V8 motor.

Riječ je o 3,9-litarskom motoru čiju je snagu Mansory povećao na 880 KS i kolosalnih 960 Nm obrtnog momenta. Ferrari F8 Spider od 0 do 100 km/h ubrzava za 2,6 sekundi, što je za 0,3 sekunde manje u odnosu na "fabričko" vrijeme. Maksimalna brzina je vjerovatno veća od 340 km/h koju dostiže standardni model.

Mansory je uklonio fabričke felge te ih zamijenio vlastitim crnim setom, odnosno, 21-inčnim prednjim i 22-inčnim stražnjim felgama. Vanjske ivice su žute boje te se slažu s velikim kočionim kliještima.