Istinski monstrum
2

Mansoryjev Audi RS6 Avant je karavan sa 720 konjskih snaga

D. B.
Mansory se može voljeti ili ne, ali je činjenica da nikad ne napravi dosadan automobil. Novi projekt je Audijev RS6 Avant.

Karavan iz Ingolstadta je jedan od nekoliko automobila koje svi vole, a upravo on je bio baza za Mansoryjev projekt. Mansory ga je želio pokazati na Sajmu automobila u Ženevi, ali je ovaj veliki događaj otkazan zbog koronavirusa.

Ako vas široki body kit od karbonskih vlakana ne uvjeri da se ne radi o standardnom modelu RS6 Avant, možda će to upsjeti neobično oblikovani završeci izduvnih cijei koji nisu nešto što možete očekivati od Audija. Dvostruke ovalne cijevi na standardnom modelu RS6 su najveće kada je riječ o jednom Audi Sport RS modelu, ali su ipak zamijenjene ugaonim setom smještenim u difuzor.


Od ventilacijskih otvora na poklopcu motora i prednjeg spojlera, preko masivnih pragova i velikog krovnog spojlera nazad, Mansory se zaista potrudio da značajno modifikuje RS6 Avant. Poklopac motora krase dekorativne narandžaste linije koje se protežu preko karoserije, kao i 22-inčne naplatke te sigurnosne pojaseve, patosnice, armaturnu ploču i naslonjače za ruke predstavljajući kontrast.

Sve to ne bi previše značilo da Mansory nije primjenio svoju magiju na 4,0-litarskom biturbo motoru koji više ne razvija 591 KS i 800 Nm obrtnog momenta, nego je sada ovaj V8 još snažniji i isporučuje 720 KS i 1.000 Nm obrtnog momenta. Dodatni obrtni moment smanjio je vrijeme potrebno za ubrzanje od 0 do 100 km/h sa 3,6 na 3,2 sekunde. Maksimalna brzina nije spomenuta, ali podsjećamo da standardni RS6 Avant može dostići 305 km/h.

Mansory ovim najavljuje da će modificirati još Audijevih modela.

Vezani članci