Očekivano ekstremno
29

Mansory u svom stilu modificirao Ferrari SF90 Spider, povećao snagu na 1.100 KS

D. B.
Mansory nastavlja razvijati "kontroverzne" tuning pakete, a njegov najnoviji projekt baziran na Ferrarijevom modelu SF90 Spider nije izuzetak.

Tempesta Celeste je zaista "divlji" kabriolet" sa ekstremnim aerodinamičnim paketom koji je promijenio izgled superautomobila iz Maranella. Osim karbonskih karoserijskih dodataka, nazad je dvodijelni stražnji spojler koji sadrži dodatnu LED zakrivljenu liniju.

Ultra agresivni body kit prati i izduvni ssitem s četiri izduvne cijevi, kao i masivni stražnji difuzor sa svjetlom za maglu inspirisanim onim na bolidima Formule 1. Gotovo svaki panel karoserije je doveden na ekstremni nivo, uključujući prednji branik s dvostrukim krilcima te masivni lip spojler. Blatobrani s ventilacijskim otvorima podsjećaju na Porsche 911 GT3 RS, dok bočni retrovizori izgledaju masivnije.

Mansory je poradio i na 4,0-litarskom twin-turbo motoru postavljenom između osovina. Ovaj V8 motor razvija 980 KS i 980 Nm obrtnog momenta, ali je uparen s tri električna motora tako da ovaj hibridni sklop isporučuje ukupno 1.100 KS. Za ubrzanje od 0 do 100 km/h porebne su samo 2,4 sekunde, dok maksimalna brzina iznosi 365 km/h.

Originalne felge su zamijenjene laganim kovanim setom, odnosno 21-inčnim felgama naprijed i 22-inčnim nazad. Mansoryjev logotip je na kočionim kliještima u boji karoserije.

Unutrašnjost je presvučena kožom te sadrži karbon na određenim mjestima gdje se koža nije mogla koristiti. Čak su i patosnice presvučene svijetlo plavom kožom.

Mansory će proizvesti samo tri primjerka modela F9XX Tempesta Celeste, a svaki od njih će biti unikatan i dio tunerove One of One serije.

Vezani članci