Izgled i performanse
27

Mansory tunirao Mercedes-AMG SL63, razvija do 850 KS

D. B.
Mansory je poznat po svom ekstremnom pristupu kada je riječ o modifikacijama automobila te mnogi smatraju da često i pretjeruje, međutim projekt zasnovan na modelu Mercedes-AMG SL63 ipak je nešto drugačije.

Mansory se u ovom slučaju odlučio za nešto suptilniju varijantu. Body kit uključuje redizajnirani branik s bakarnim detaljima, a trokraka Mercedesova zvijezda zamijenjena je logotipom tunera. Redizajnirani usisnici zraka okruženi su karbonskim elementima, kao što je slučaj i s prednjim spojlerom te bočnim retrovizorima napravljenim od istog materijala.

Ista priča nastavlja se i nazad, gdje su dodani karbonski spojler, difuzor, elementi branika i bakarni detalji. Također, Mansory je pripremio set 22-inčnih felgi dostupnih u različitim dizajnima. Unutrašnjost je presvučena bijeloom kožom te je dobila bijele sigurnosne pojaseve.

Promjene nisu ograničene samo na izgled, jer postoje i dva paketa performansi nazvana P720 i P850.

To znači da je Mansory tunirao AMG SL63 na nešto manje od 720 i 850 KS, što je značajno povećanje snage s obzirom na činjenicu da 4,0-litarski twin-turbo V8 motor fabrički isporučuje 577 KS KS i 800 Nm obrtnog momenta.

U snažnijoj verziji AMG SL63 ubrzava od 0 do 100 km/h za samo 3,2 sekunde i dostiže maksimalnih 332 km/h.

Vezani članci