Izgled i snaga
12

Mansory tunirao Mercedes-AMG C63

Klix.ba
Mansory je jedan od tunera koji već izuzetno snažne automobile pretvara u još snažnije zvijeri, a sada se u fokusu našao Mercedes-AMG C63.

Mansory je biturbo 4,0-litarski V8 motor učinio još snažnijim ugrađivanjem dodatne ECU jedinice i novog sportskog izduvnog sistema. Motor sada razvija 650 KS i 850 Nm obrtnog momenta. Maksimalna brzina je povećana na 310 km/h.

Osim poboljšanja performansi, Mansory je poradio i na izgledu automobila. Body kit uključuje novi prednji lip spojler i spliter, kućišta retrovizora od karbonskih vlakana, kao i nove pragove. Nazad je krovni spojler, lip na prtljažniku i karbonski difuzor u kojem su završeci novih izduvnih cijevi od nehrđajućeg čelika. Pomoću novih opruga tuner je spustio automobil za 30 mm.

Mansory nudi i nekoliko setova naplataka, kao što su 20-inčni ultra lagani M5 naplaci. Naprijed su gume dimenzija 225/35R20, dok su nazad gume također visokih performansi i dimenzija 255/30R20. Također, u unutrašnjosti su aluminijske papučice, osvjetljene pločice na pragovima te nove patosnice. Unutrašnjost se može prilagođavati po želji kupca, a u ponudi su koža, Alcantara, drvo, karbon i klavir crni detalji.

Vezani članci