Zvijer s V12 motorom
11

Mansory Cabrera je agresivnija verzija Lamborghini Aventadora SVJ

D. B.
Ako postoji tuner koji automobil ekstravagantnog dizajna može učiniti još upečatljivijim, onda je to Mansory. Ovog puta je pažnju posvetio Lamborghinijevom modelu Aventador SVJ.

Mansory je svoj tunerski program nazvao Cabrera te ga je ograničio na svega tri primjerka, a poznato je da će Lamborghini proizvesti samo 963 primjerka modela Aventador Superveloce Jota (SVJ).

Tuner je pripremio više od samog body kita od karbonskih vlakana te novih naplataka, jer je razvio i nova LED svjetla koja su udahnula novi život u V12 čudovište iz Sant'Agata Bolognesea. Ispod prednjih svjetala su i LED linije smještene na prednjem braniku, a zbog ovih promjena Cabrera izgleda znatno drugačije u odnosu na standardni SVJ. Nazad su četiri završetka cijevi novog izduvnog sistema.

Automobil je sada širi za četiri centimetra, dobio je i prednji poklopac napravljen od karbona. S bokova mu dolaze dva ventilacijska otvora koji također prave razliku u odnosu na standardni model, kao i istaknuti spliter koji je dio novorazvijenog aerodinamičkog paketa.

Lukovi točkova su dovoljno veliki da se ispod njih smjeste Mansoryjevi 20-inčni naplaci naprijed te 21-inčni naplaci nazad. Također, naprijed su Pirelli P Zero gume dimenzija 255/30ZR20, odnosno 355/25ZR21 nazad. Karoserija je u Vento Verde boji, a u Alcantarom i kožom presvučenoj unutrašnjosti je prisutna zelena boja.

Aventadorov 6,5-litarski atmosferski V12 motor razvija 759 KS, ali je Mansory povećao njegovu snagu na 800 KS. Sada automobil od 0 do 100 km/h ubrzava za 2,6 sekundi, odnosno 0,2 sekunde prije nego ranije. Maksimalna brzina je povećana sa 350 na 355 km/h.

Iz Mansoryja nije objavljeno koliko je novca potrebno izdvojiti da se SVJ pretvori u Cabreru.

Vezani članci