Novi kontroverzan projekt
19

Liberty Walk modificirao Lamborghini Countach i naljutio puriste

D. B.
Japanski tuner Liberty Wallk je prošle godine predstavio prošireni Ferrari F40 i izazvao žestoke debate, a sada to čini ponovo na primjeru ikone osamdesetih, Lamborghinijevog modela Countach.

Zasad je dostupan samo teaser video, no prikazuje proširenu karoseriju Countacha, dio po dio. Baš kao što je bio slučaj s prošlogodišnjim Ferrarijem F40, Liberty Walk se odlučio za bijelu boju naglašavajući kako novi dijelovi radikalno mijenjaju izgled Countacha.

Dio paketa su prednji spliter, niža maska s pravougaonom mrežicom koja pokriva tri otvora, tako da nos ima "kutijast" izgled. Krilca u oba ugla integrišu se u prošireni blatobran, a rezultat je kontinuirana linija od nosa do točkova stvarajući zakrivljeni element duž ovog dijela. Između proširenih blatobrana su širi pragovi, a tuner je dodao i otvore ispred stražnjih točkova. Vertikalne pruge u ventilacijskim otvorima u gornjem dijelu repa ukazuju da je riječ o modificiranom modelu 25th Anniversary Countach. Klasični superautomobil je dobio tamne Rohana kovane felge s krakovima u obliku slova "Y", kao i Toyo gume.

Countachovo fabričko krilo očigledno nije bilo dovoljno veliko za Liberty Walk, tako da ga je tuner zamijenio još većim koje se pričvršćuje ispod stražnjeg branika. "Rep" krase i nova svetla, kao i masivni difuzor ispod završetaka izduvnih cijevi.