Opcije njemačkog tunera
11

Lamborghini Huracan Evo po Novitecovom receptu suptilnog tuninga

D. B.
Njemački tuner Novitec suptilno je modificirao Lamborghinijev model Huracan Evo.

Novitec je poznat po stavu da je "manje zapravo više", tako da su pojmovi "diskretno" i "suptilno" u skladu s poslom koji je njemački tim uradio na Huracanu, iako je sami fabrički izgled superautomobila daleko od toga.

Najviše pažnje privlači veliki spojler zbog kojeg će neki pomisliti da se radi o modelu Performante. Spojler dolazi sa karbonskom završnom obradom, kao i druge Novitecove komponente namijenjene Huracanu Evo među kojima je prednji poklopac s otvorima zaduženim za bolji protok zraka i povećanje sile potiska na prednjoj osovini. Karbonska vlakna su korištena i u izradi prednjeg spojlera, bočnih retrovizora, bočnih otvora, poklopca motora ispod kojeg se nalazi atmosferski 5,2-litarski motor, kao i stražnjeg otvora koji doprinosi hlađenju V10 motora.

Sve komponente su razvijene u zračnom tunelu kako bi omogućile bolju aerodinamiku.

Kupci mogu dobiti i 20-inčne prednje te 21-inčne stražnje naplatke, lakši izduvni sistem baziran na onima iz Formule 1 i krući ovjes koji spušta automobil za 35 mm. U nutrašnjost se može presvući kožom i Alcantarom u bilo kojoj boji.

Performanse su ostale iste, tako da pomenuti 5,2-litarski atmosferski V10 motor i dalje razvija 630 KS.