Prodaje se na aukciji
10

Koenigov Opel Kadett GSi iz 1987. godine je vrijedan divljenja

D. B.
Koenig je poznat po širokim konverzijma Ferrarijevih, Porscheovih i Mercedesovih automobila, no njemački tuner je radio i na nekim modelima mainstream proizvođača.

Odličan primjer je rijetki Opel Kadett GSi iz 1987. godine koji je dobio značajne vizuelne modifikacije.

Automobil na fotografijama je baziran na trovratnom hatchbacku Kadett E, odnosno na njegovoj najsnažnijoj verziji GSi. Zbog redizajniranih panela karoserije i novih stražnjih svjetala, nije baš svima lako ustanoviti da je riječ o Opelu.

Koenigov bodykit uključuje aerodinamični prednji branik s istaknutom "bradom", kompletno redizajnirani stražnji dio s pravokutnim svjetlima, stražnji spojler te proširenja prednjih i stražnjih blatobrana. Upravo je stražnji blatobran integrisan u karoseriju "lažnim" bočnim ventilacijskim otvorima inspirisanim onim koje ima Ferrari Testarossa, legendarni superautomobil iz osamdesetih godina prošlog stoljeća. Konačno, unikatni set felgi s ultraširokim gumama zaokružuje modifikacije automobila.

Eksterijer u svakom slučaju privlači najviše pažnje, ali je i unutrašnjost doživjela niz promjena uključujući kožom presvučene kadice, Momo upravljač, Sparco patosnice i retro digitalni klaster.

Kadett GSi pokreće atmosferski 2,0-litarski četverocilindrični motor koji razvija 156 KS i 203 Nm obrtnog momenta. Automobil je prešao 177.170 kilometara i u dobrom je stanju. Prodaje se u Španiji gdje se trenutno nalazi, a aukcija se završava 2. juna. Očekuje se da će biti prodan po cijeni od 23.100 do 25.500 eura.