Tuning
0

Jota predstavila posebnu Mazdu MX-5 GT

Klix.ba
Nakon zajedničkog razvoja i testiranja sa japanskom automobilskom kompanijom Mazda, trkačka ekipa Jota, koja je javnosti poznata po učešću na trci 24 sata Le Mansa, predstavila je Mazdu MX-5 GT, koja se i dalje smatra jednim od najboljih kabrioleta svih vremena.

Automobil je baziran na coupe konceptu koji je predstavljen na prošlogodišnjem Goodwood festivalu brzine i pokreće ga dorađen dvolitarski četverocilindarski motor koji razvija 203 KS, što je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 6,4 sekunde i maksimalnu brzinu od 225 km/h.

U odnosu na konceptni model automobil je dobio crni tvrdi krov, karbonski zadnji difuzor zraka i antracitne aluminijske felge. Za izvanrednu upravljivost brinu Bilsteinovi amortizeri u kombinaciji sa kraćim sportskim oprugama.

Opciono se mogu dobiti i ovjes sa Öhlins amortizerima, karbonski prednji usmjerivači zraka i spojler na poklopcu prtljažnika. Unutrašnjost pored ostalog krase kožom obložena Recaro sportska sjedišta. Početna cijena u Velikoj Britaniji iznosi 35.430 eura.

Vezani članci