Tuning
4

Iza naziva Litchfield LM20 krije se Nissan GT-R sa 675 KS

Klix.ba
U britanskoj tuning kompaniji kojom veoma uspješno upravlja porodica Litchfield pripremili su Nissan GT-R kojim obilježavaju 20 godina rada, a ponudit će ga u samo 20 primjeraka.

Svaki od 20 ponuđenih primjeraka Nissana GT-R (Black Edition), na koji su nakon sveobuhvatnog dorađivanja u Litchfieldu stavili oznaku LM20, bit će ukrašen adekvatnom pločicom sa serijskim brojem.

Onim što će ponuditi svom sretnom vlasniku ili vlasnici, "Godzilla" po ko zna koji put dokazuje da mu vrijeme ne može ništa i da još uvijek ima dovoljan potencijal da se nosi s najboljim supersportskim automobilima današnjice.

Litchfield LM20 doduše nije najsnažniji GT-R koji je napustio odaje Litchfielda, niti je najsnažniji GT-R koji se nudi na tržištu vrhunski dorađenih Nissana, ali se čini da sa 675 konjskih snaga i 833 Nm najvećeg obrtnog momenta pri 2.100 obr/min ne bi trebalo biti nezadovoljnih.

Spomenute brojke LM20 od 0 do 100 km/h "ispaljuju" za 2,5 sekundi, a ubrzavanje prestaje tek kada automobil dostigne 327 km/h. S poboljšanim performansama stiže znatno unaprijeđen ovjes s pojedinim komponentama koje Litchfieldu isporučuju Bilstein i Eibach, nekolicina karoserijskih dijelova koji su napravljeni od karbona i posebne kočne obloge u Litchfield čeljustima pod kojima su diskovi prečnika 400 milimetara (naprijed) i 380 milimetara (nazad).

Na ultralaganim felgama RAYS Volk Racing TE37 postavljene su gume Michelin Pilot Sport 4, a Litchfield opciono nudi i prednja ultralagana sportska sjedišta, sve zajedno za oko 114.000 eura.