Brz, bučan i drečav
6

I najsnažniji AMG GT 4-Door Coupé prošao je Mansoryjev tretman

E. L.
Među posljednjim projektima tuning kompanije Mansory je temeljito dorađen Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé u bojama koje se, vjerovatno, neće svidjeti kupcima koji preferiraju diskretnija rješenja.

U poznatoj tuning kompaniji Mansory ovaj put su se pozabavili najsnažnijom hibridnom verzijom Mercedes-AMG modela GT63 S E Performance čiji 4-litarski biturbo V8 motor u kombinaciji s elektromotorom nudi 843 konjske snage i 1.400 Nm najvećeg obrtnog momenta, što je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 2,9 sekundi i 316 km/h.

Prije zahvata ispod dugog prednjeg poklopca u Mansoryju su za AMG-ov supersportski četverosjed pripremili nekolicinu novih karbonskih karoserijskih komponenti među kojima se ponajviše ističe veliki spojler na poklopcu prtljažnika, a zanimljivo je redizajniran i poklopac motora s centralnim otvorom za protok zraka.

Prostor ispod blatobrana popunjen je novim crnim 22-inčnim felgama "Type Y.5“ ispod kojih se vide velike žute kočne čeljusti, a u Mansoryju su se odlučili za zelenu boju karoserije i žute detalje na karbonskim elementima. Žuta boja prisutna je i u kožom/karbonom obloženoj kabini.

S dodatnih 37 konjskih snaga i 90 Nm obrtnog momenta Mansoryjeva drečava kreacija stiže do 320 km/h i od 0 do 100 km/h ubrzava za 2,8 sekundi.

Vezani članci