Očekivan potez
1

I AC Schnitzer je među tuning kompanijama koje već nude dorađen BMW 3 Touring

E. L.
Društvu nekoliko tuning kompanija koje su se već pozabavile posljednjom karavanskom verzijom BMW-ove Serije 3 priključila se i renomirana njemačka kompanija AC Schnitzer.

AC Schnitzer spada među najpoznatije i najcjenjenije tuning kompanije koje se već decenijama bave sveobuhvatnim dorađivanjem automobila iz Minhena, a nedugo nakon što je BMW predstavio Touring verziju aktuelne Serije 3 u ACS-u su predstavili svoju kreaciju na temu spomenutog modela.

Bez obzira na odabrani motor, kupci koji svoj Touring odvezu u Schnitzer mogu računati na novi aerodinamički optimiziran komplet karoserijskih komponenti, zaključno sa spojlerom na petim vratima, a u Aachenu usput nude i nekoliko kombinacija aluminijskih felgi u 19 i 20-inčnoj opciji iza kojih se krije ovjes s kojim je karoserija bliža podlozi za 25 milimetara.

Četverostruki završeci izduvnog sistema na verziji ACS3 3.0i trebali bi podsjetiti na M3 Touring, model koji u Minhenu uporno ne žele da naprave, a brušeni aluminij svoje je mjesto pronašao na mnogim mjestima u putničkoj kabini.

U Schnitzeru se rijetko odluče da ne diraju ono što se krije ispod poklopca motora, a u slučaju ovog automobila za sada su objavili podatke za trolitarski turbodizelski motor koji pokreće verziju 330d i umjesto standardnih 265 KS i 580 Nm raspolaže s 315 KS i 660 Nm najvećeg obrtnog momenta.

Rezultati posla oko turbobenzinskih Touring "Trojki" na čijem je čelu verzija M340i xDrive (374 KS) još nisu objavljeni, a vjerujemo da će Schnitzerova opcija s vrha ponude ciljati na Alpinin nedavno predstavljen modela B3 Touring čiji trolitarski biturbo motor sa šest cilindara raspolaže s 462 KS.

Vezani članci