Hibrid u tunerskim rukama
0

FOTO / Honda CR-Z na tragu CRX-a

Sarajevo-x.com
Nakon što su u Hondi svoj novi hibrid CR-Z najavljivali kao duhovnog nasljednika legendardnog sportskog modela CRX, ispostavilo se da u vožnji novi CR-Z ne nudi gotovo nikakva uzbuđenja dostojna tog poređenja. Mugen je pokušao bar malo ispraviti tu nepravdu.

Mugen, kao najpriznatija tunerska kuća za sve modele Honde, predstavila je svoj najnoviji projekat. Ovaj put su zaobišli brze kompakte i kupee, te su svoju pažnju usmjerili na jedan od zanimljivijih modela u ponudi Honde. Hibridni CR-Z je tako pod nazivom ’Hybrid Advanced Sports’ dobio izuzetno zanimljiv i atraktivan komplet aerodinamičkih dodataka, a agresivniji izgled opravdan je i znatnim poboljšanjima performansi.

Spojleri i aerodinamički dodaci prije svega se ističu zahvaljujući dominantnom krilu na zadnjem dijelu, dok difuzor zraka nazad i manji dodaci na prednjem dijelu i bokovima zaista čine da CR-Z izgleda kao pravi nasljednik CRX-a. Potpunom sportskom izgledu svakako doprinose i novi aluminujmski naplaci, koji svojom zlatnom bojom ali i oblikom u najboljem izdanju ističu japansku „školu“ tuninga.

Iako u Mugenu još uvijek ne žele otkriti koliko je njihov CR-Z snažniji od serijskog, jasno je da je povećanje snage značajno, a to potvrđuje i činjenica da je Mugenov uradak dobio i novi podešavajući ovjes kao i znatno kapacitetnije kočnice.

Uz mnoge estetske i tehničke novosti Mugenov CR-Z se ističe i po dodatno uređenoj unutrašnjosti koja je očekivano dobila komplet sportskih detalja koji će i vozaču i putnicima vožnju učiniti uzbudljivijom.

Ostale detalje o svom projektu Mugen će otkriti tek naknadno, na nekoj od predstojećih tunerskih autoizložbi.