Iznajmljivanje u SAD-u
1

Hertz i Shelby predstavili Ford Mustang s više 900 KS

D. B.
Kompanije Shelby American i Hertz su predstavile tunirane primjerke Fordovog Mustanka od kojih neki imaju više od 900 KS, a koristit će se za iznajmljivanje.

Prvi automobili će stići na određene Hertzove lokacije ovog ljeta, a cijene iznajmljivanja zasad nisu poznate. Ova najava se odnosi na trogodišnju saradnju pomenutih kompanija.

Mustang Shelby GT500-H fastback pokreće tunirani Predator 5,2-litarski V8 motor s turbopunječem iz modela GT500, koji razvija više od 900 KS. To će biti i najsnažniji automobil u Hertzovoj ponudi.

GT500-H je dobio karbonski poklopac motora s istaknutim ventilacijskim otvorima, a od fabričkog je lakši za 13,61 kg.

Zlatne linije preko karoserije i duž pragova odaju počast prvim Hertz Shelby Mustang automobilima. Ne treba zaboraviti ni aluminijske felge sa gumama visokih performansi.

U unutrašnjosti, tačnije na armaturnoj ploči, nalazi se pločica s produkcijskim brojem primjerka modela GT500-H, a kabinu krase logotipi Hertza i Shelby Americana.

Shelby će proizvesti 25 primjeraka modela GT500-H, a 19 će biti lakirano u Shadow Black crnu boju, dok će šest nositi Oxford bijelu boju. Automobili će se moći iznajmiti u Phoenixu, Las Vegasu, Fort Myersu, Miamiju, Orlandu i Tampi.

Slabija alternativa će biti Mustang Shelby GT GT-H dostupna kao kabriolet i fastback, a pokretat će je 5,0-litarski Coyote V8 motor koji isporučuje 450 KS kao i aktuelni Mustang GT. Ipak, modeli GT-H koriste drugačiji poklopac motora u odnosu na standardni Mustang GT tako što imaju ventilacijske otvore, drugačiju prednju masku s s krilcima sa obje strane, kao i redizajnirana stražnja svjetla. Također, ovaj model dolazi sa Borla izduvnim sistemom i 20-inčnim felgama sa Michelin gumama.

GT-H će biti dostupan u Rapid metalik crvenoj Oxford bijeloj, Carbonized sivoj i Shadow crnoj boji, a svi će imati dvije zlatne linije preko karoserije. Iznajmljivanje će biti moguće u Atlanti, Dallasu, Las Vegasu, Los Angelesu, San Diegu, San Franciscu, Miamiju, Orlandu i Tampi.